Facebook
Twitter
Dinsdag 2017-07-25
JTC Juniors Team Cup 2017


 
DAG 2 : Finale België – Duitsland
 
Meteen een goede start. Na de eerste ronde van 2 wedstrijden ging de strijd gelijk op. Tim Crabbé speelde 1-1 gelijk tegen het talent Jan Joachim terwijl Wesley Pelgrims vlot een 2-0 verzilverde tegen Umut-Dervis Dikme en hierbij een break van 79 aantikte. Nick Jansen haalde een 1-1 gelijk tegen Johannes Schmitt waardoor België met 4-2 op voorsprong kwam.
 
In de 2de ronde van 6 frames was het Duitsland boven. Enkel Nick behaalde 1 frame. Een fluke op bruin van Jan Joachim verhinderde een 2-0 winst. Wesley speelde tegen Johannes Schmitt twee spannende frames waarbij het op de kleuren afgerond werd in het nadeel van Wesley. Umut-Dervis Dikme was een maatje te sterk voor Tim Crabbé. Na 2 ronden stond het 7-5 voor Duitsland. België keek tegen de moeilijke taak aan om 5 van de 6 frames te pakken in de laatste ronde. Duitsland had met 3 frames genoeg.
 
De derde ronde was de genadeslag voor ons team. De poolspeler Umut ging als een wilde tekeer op de tafel en zette met mooie breaks een knappe 2-0 neer tegen Nick. Wesley won op dat moment zijn eerste frame tegen Jan Joachim. Tim Crabbé verloor iets daarna zijn eerste frame tegen Johannes Schmitt waardoor Duitsland de finale won. De Belgen presteerden beter dan in hun poulewedstrijd. Doch we mogen besluiten dat Duitsland net dat overwicht had met een iets hoger gemiddeld niveau. Proficiat aan het Duitse team -21!

 
Vlnr : Johannes Schmitt - Umut-Dervis Dikme - Jan JoachimDAG 2 : Nederland - België (18-2)
 

De Belgen haalden in hun laatste poule match zwaar uit naar onze noorderburen. Deze score dient echter wel met een korreltje zout genomen te worden. Nederland trad met 1 speler minder aan waardoor ze reeds bij aanvang bij een 6-0 achterstand aankeken. Van de overige 12 frames wonnen onze spelers er 10 wat meteen goed is voor een finaleplaats tegen titelfavoriet Duitsland tegen wie ze een dag eerder in het tornooi met 13-5 verloren.

Van de wedstrijd tegen Nederland kan gezegd worden dat onze spelers gedaan hebben wat ze dienden te doen … winnen. Vast staat dat tegen Duitsland in de finale onze landgenoten een tandje dienen bij te steken in zowel focus als afwerking. Nieuwkomer in het internationaal circuit Tim Crabbé kwam gaandeweg het tornooi beter in de partij en won enkele frames

We hopen dat deze positieve score de spelers iets meer vertrouwen kan geven voor hun finalewedstrijd.
 

        Vlnr : Wesley Pelgrims - Tim Crabbé - Nick Jansen
DAG 1 

In het rustige Maassluis in de Hoek van Holland in de snookerclub De Loods vindt dit jaar de Juniors Team Cup plaats. Een cup waarbij de landen hun spelers in de categorieën -14, -17 en -21 toezenden. België is hier enkel vertegenwoordigd in de categorie -21. Frankrijk en Zwitserland waren niet op het appel waardoor het een onderonsje werd van Nederland, België en Duitsland. Elke land werd vertegenwoordigd door 3 spelers. Elke wedstrijd in de poule werd gespeeld over 2 frames

 

DAG 1 : België – Duitsland ( 5-13 )

Op de eerste dag werd het een treffen tussen België en Duitsland. Al vrij snel bleek dat het trio van Duitsland een ware uitdaging zou worden voor het Belgische team, vertegenwoordigd door Wesley Pelgrims, Nick Jansen en Tim Crabbé. Het gemiddelde niveau van Duitsland lag net iets hoger. Ons team kon helaas niet uithalen tegen een Duitsland dat in scorend vermogen met verscheidene breaks van in de 60 en 50 duidelijk verstaanbaar maakte dat ze titelfavoriet zijn.

 
De score van 5-13 in het voordeel van Duitsland was het resultaat in een wedstrijd die met momenten uiterst spannend was daar verschillende frames beslist werden op de laatste roze of zwarte bal. Wesley won uiteindelijk 3 van de 6 frames. Nick en Tim elk 1 frame.
 
Morgen heeft België een kans om zich te plaatsen voor de finale. Maar dan moeten ze eerst langs Nederland dat eveneens van Duitsland verloor met 15-3. Wij deden het dus vandaag iets beter. Aangezien de frames tellen is winst van België of een draw 9-9 voldoende om de finale te halen.
 
 
De VSF jeugdwerking is in opdracht van BBSA en ondersteund door
 
 
 
 
  • VTS
  • Sport Vlaanderen
  • Nationale Loterij
  • VTS
  • Sport Vlaanderen
  • Nationale Loterij
  • VTS
  • Sport Vlaanderen
  • Nationale Loterij
Welkom op de website van de Vlaamse SnookerFederatie vzw.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
Vlaamse SnookerFederatie VZW
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@vsf-snooker.be
© 2012-2019 Vlaamse SnookerFederatie VZW | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions