Facebook
Twitter
Dinsdag 2018-08-14
Juniors Team Cup 2018 te Hasselt


Afgelopen weekend vond in ons land het Juniors Team Cup 2018 plaats. Top jeugdteams uit Frankrijk, Duitsland, Nederland en België nemen het dan tegen mekaar op tijdens dit jaarlijks internationaal tornooi.
 
Coach Kristof Vermeiren die mee de jeugd begeleidde stuurde ons volgend verslag en foto´s vanuit de Play-Ball Snookerclub. 
 
Dag 2

U14

Na gisteren een mooie 20 - 7 voorsprong te hebben uitgebouwd, zagen we ook vandaag onze jongste Belgen de strijd tegen Duitsland met glans afwerken (21-6). We kunnen dan ook niet anders dan concluderen dat zij de oververdiende winnaars zijn van deze editie. Tijdens het tornooi waren de hoogste break van Senne (36) en het feilloos parcours van Yorrit (18 op 18) de prestaties die het meest in het oog sprongen. We zagen dat iedere speler, op zijn eigen manier, een mooi visitekaartje wist achter te laten!

U17

Onze U17 konden dankzij de voorsprong van 20 – 7 met veel vertrouwen aan de finaledag beginnen. Ook zij wisten op hetzelfde elan als gisteren door te gaan en een knap vervolg te breien aan de clash tegen Duitsland. Het resultaat van vandaag 18 – 9, illustreert dat de winst voor onze jongens nooit in gedrang kwam. De prijs van de hoogste break ging binnen deze categorie naar de Duitser Felix Kirsten (40). Het hoogste winstpercentage kwam van Matthijs; een zeer knappe 15 op 18! We mogen zeer fier zijn op onze jongens. Zij wisten met momenten een zeer mooi niveau te halen en kwamen als een (h)echt team voor de dag. Knap!

U21

Zoals op voorhand werd voorspeld, zou de U21-categorie op de finaledag de meeste spanning opleveren. Niets bleek minder waar. Na de resultaten van gisteren, maakte vooral onze ‘eerste ploeg’ een goede kans op een begeerde finaleplaats. De overtuigende 17-1 overwinning tegen Nederland nam snel alle twijfels weg. Frankrijk, die zonder verlieswedstrijd hun poule wist af te werken, beloofde een zware tegenstander te worden in de finale. Na de eerste mini-sessie met 4-2 te hebben verloren, wisten onze kleppers het roer volledig om te gooien tijdens de tweede sessie, die 5-1 in ons voordeel uitliep. Een uiterst spannende en gelijk opgaande laatste sessie maakte uiteindelijk een einde aan de finale, waarbij onze jongens aan het langste eind trokken: 10-8!

Duitsland, Nederland en België 2 waren respectievelijk de landen die de eindrangschikking vervolledigden.

We kunnen met veel trots terugblikken op deze geslaagde editie. Winst in iedere categorie, spelers die met momenten hun hoogste niveau haalden (of er misschien zelfs wel bovenuit stegen)… Maar nog véél belangrijker: dit alles verliep binnen een toffe, gezellige, motiverende en sportieve sfeer!

Dikke proficiat aan alle deelnemers en organisatie!
We kijken alvast met veel ongeduld uit naar de volgende editie!

 

Dag 1

Op dag 1 werkten de jonge internationals maar liefst 162 frames af. Zowel bij de U14, als bij de U17 wisten onze Belgen een voorsprong op te bouwen van 20-7 tegen Duitsland. Bij de U21 daarentegen ligt de strijd nog volledig open. Frankrijk neemt voorlopig de leiding, kort gevolgd door België 1 en Duitsland. Ook moet worden gezegd, dat Nederland en België 2 zich al kranig hebben verdedigd!

Breaks:
- HB U21: 122 Julie Leclercq
- HB U17: 40 Felix Kirsten (DUI)
- HB U14: 34 Senne Delanoy
Het beloofd een spannende en fijne finaledag te worden! Fantastisch om de geweldige teamgeest en sportieve sfeer waar te nemen... Ze doen dat geweldig hier, die jonge kleppers!

 

 

 

 

  • VTS
  • Sport Vlaanderen
  • Nationale Loterij
  • VTS
  • Sport Vlaanderen
  • Nationale Loterij
  • VTS
  • Sport Vlaanderen
  • Nationale Loterij
Welkom op de website van de Vlaamse SnookerFederatie vzw.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
Vlaamse SnookerFederatie VZW
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@vsf-snooker.be
© 2012-2019 Vlaamse SnookerFederatie VZW | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions