Facebook
Twitter
Zaterdag 2022-02-12
Corona Covid-19-virus - update 12/02/2022


Vanaf 18 februari ’s ochtends schakelt de coronabarometer naar code oranje. Dat heeft het Overlegcomité beslist. Zo verdwijnt onder meer het sluitingsuur in de horeca en kan het nachtleven opnieuw open.

Horeca
Het sluitingsuur verdwijnt, net als de beperking op het aantal personen per tafel en het verplicht zittend consumeren.
Mondmaskers zijn enkel nog verplicht voor personeel
Het nachtleven kan heropenen aan een capaciteit van 70%.

Evenementen
Het mondmasker dient te worden gedragen bij: niet-dynamische binnenactiviteiten en bij dynamische binnen- en buitenactiviteiten, enkel door het personeel
Het CST is verplicht voor alle binnenactiviteiten vanaf 50 personen en voor buitenactiviteiten vanaf 100 deelnemers.

Georganiseerde vrijetijdsactiviteiten
Bij georganiseerde vrijetijdsactiviteiten buiten geldt niet langer een maximumcapaciteit, voor georganiseerde vrijetijdsactiviteiten binnen geldt een maximumcapaciteit van 200 personen. Dit maximumaantal is niet van toepassing op sportieve activiteiten, met uitzondering van sportkampen.

Ventilatie
Het Overlegcomité benadrukt het belang van een goede ventilatie van binnenruimtes. Bij het bereiken van de limietwaarde van 1500 ppm CO2 of een debiet van 18m3 ventilatie per persoon of 18m3 luchtzuivering per uur per persoon moet de capaciteit worden beperkt of moeten andere maatregelen worden genomen.

 


Mail Sport Vlaanderen - 28-01-2022

Ondertussen werd de barometer gepubliceerd en zitten we sinds vandaag in code rood . In barometer staat dat caféspelen pas  in code oranje kunnen. Een KB staat boven de barometer en in het gisteren gepubliceerde KB staat dat caféspelen kunnen (met horeca die open is) mits dragen van mondmasker. Als de spelen doorgaan in afzonderlijke zaal dan kan het zonder mondmasker.

Wat zijn de maatregelen als je wil sporten? | Sport Vlaanderen

Situatie vanaf 28 januari 2022

Op 21 januari besliste het Overlegcomité om een coronabarometer in te voeren. Deze treedt in werking vanaf 28 januari 2022 met de regels horende bij code rood. Dit zijn de relevante bepalingen uit deze code rood met betrekking tot de sportsector:

Tijdens het sporten zelf gelden er geen beperkende maatregelen. Sportactiviteiten kunnen op een normale manier plaatsvinden. We vragen alle sporters om zich in deze periode extra gedisciplineerd te gedragen en de geldende richtlijnen strikt op te volgen. Er gelden wel verschillende beperkende maatregelen voor publiek en controlerende maatregelen met betrekking tot de toegang tot en het beheer van sportinfrastructuur. We sommen ze hier voor je op.

Lees het Basisprotocol sport en corona voor meer duiding

... Ook de caféspelen in horecazaken mogen opnieuw plaatsvinden, op voorwaarde dat alle deelnemers een mondmasker dragen. Hebben de activiteiten plaats in een aparte zaal zonder horeca-activiteit, dan mag dat net zoals bij andere sportactiviteiten zonder mondmasker.

Je moet over een eigen actieplan inzake ventilatie en monitoring van de luchtkwaliteit beschikken. Bij de opmaak hiervan gebruik je het generieke implementatieplan ventilatie als leidraad.

 
 
Het Overlegcomité heeft vandaag de coronabarometer goedgekeurd. De maatregelen op basis van de barometer zullen ingaan op vrijdag 28 januari onder code rood.
 • Horeca

Het sluitingsuur in de horeca wordt naar middernacht gebracht.  Het mondmasker blijft gelden voor klanten en personeel, CST is verplicht, net als de capaciteit van 6 personen per tafel en een verbod op rechtstaand consumeren.

 • Georganiseerde activiteiten in groep

Ook georganiseerde activiteiten in groep zoals bijvoorbeeld jeugdactiviteiten, verenigingsleven en  niet-professionele sportbeoefening zijn toegelaten.

 


Bericht 26/12/2021 - Bron HLN Redactie 07-01-22, 12:26 Laatste update: 14:22 Bron: Belga

Raad van State behoudt mondmaskerplicht in klas en verwerpt beroep tegen sluiting bowling- en snookerzalen
 
Snooker en bowling
Onder meer de Belgische Bowlingfederatie FSBB als de Belgium Billiards Snooker Association (BBSA) waren vorige maand naar de Raad van State gestapt tegen de beslissingen van het Overlegcomité van 22 december. Ze vonden dat er sprake was van “discriminatie”, omdat het gaat om competitiesporten, terwijl andere sporten wel mogen doorgaan.
 
Een sluiting van de binnenruim­ten voor recreatief gebruik door het publiek lijkt op het eerste gezicht geen disproportionele maatregel te vormen.
 
Maar uit het verweer van de advocaat van de Belgische staat, gevolgd door de Raad van State, blijkt dat de snooker-, biljart- en bowlingzalen wél mogen openen voor sportieve activiteiten, sportieve wedstrijden, sportkampen of sporttrainingen.
 
“Een sluiting van de binnenruimten voor recreatief gebruik door het publiek lijkt op het eerste gezicht geen disproportionele maatregel te vormen, enerzijds in het licht van het ruimere pakket aan maatregelen die in het KB werden genomen en anderzijds afgetoetst aan de ernstige epidemiologische noodsituatie waarin het land zich bevindt”, staat te lezen in de arresten.
 
“Op basis van de bepalingen van het koninklijk besluit mogen de binnenruimten wel degelijk nog steeds ter beschikking worden gesteld voor sportieve activiteiten, sportieve wedstrijden, sportkampen of sporttrainingen”, klinkt het.

 


Bericht 26/12/2021 - Bron Corona: richtlijnen sport vanaf 26 december | Vlaamse Sportfederatie

Maatregelen van kracht vanaf 26 december
Tijdens het sporten zelf gelden er geen beperkende maatregelen. Sportactiviteiten kunnen op een normale manier plaatsvinden. We vragen alle sporters om zich in deze periode extra gedisciplineerd te gedragen en de geldende richtlijnen strikt op te volgen. Er gelden wel verschillende beperkende maatregelen voor publiek en controlerende maatregelen met betrekking tot de toegang tot en het beheer van sportinfrastructuur. Deze worden hieronder geduid.

 
Mondmaskers
Het dragen van een mondmasker is verplicht bij het betreden van sportinfrastructuur voor personen vanaf 6 jaar
 
Publiek
Publiek is niet toegelaten.
 
Indoor infrastructuur
De meeste indoor sportinfrastructuren (inclusief fitness) kunnen open blijven, met uitzondering van volgende infrastructuren die wel moeten sluiten ; Bowlingzalen, snooker-, darts- en biljartzaken (inclusief de ruimten voor deze activiteiten in een horecazaak).
 

 
Coronamaatregelen - Overlegcomité neemt bijkomende beschermingsmaatregelen
Het overlegcomité van 22 december heeft bijkomende preventieve maatregelen genomen tegen de omikronvariant:
 
Verbod op evenementen en activiteiten binnen
Volgende zaken sluiten:
bioscopen, indoor-prekparken (lasergames, paintball, escaperooms, ...), binnenruimtes van pretparken en dierentuinen
culturele en andere voorstellingen, congresssen
recreatieve onderdelen van zwembaden en subtropische zwembaden
 
Strengere regels voor evenementen buiten:
verbod op gebruik tenten en andere overdekte ruimtes voor bezoekers
maximaal één bezoeker/4 m2
vanaf 100 bezoekers eenrichtingscirculatieplan met gescheiden in- en uitgangen.
Sportwedstrijden en trainings zonder publiek
 
Volgende zaken blijven geopend:
de sportieve sector (ook fitness en zwembaden)
sportkampen kunnen enkel plaatsvinden zonder overnachtingen.
bibliotheken, spelotheken, mediatheken en musea
feest- en receptiezalen, enkel voor huwelijken en begrafenissen
wellnesscentra, inclusief sauna’s, zonnebanken, jacuzzi’s, stoommachines en hammams.
georganiseerde activiteiten gericht op de noden van kwetsbare groepen, met name socioculturele activiteiten, activiteiten van permanente vorming en jeugdactiviteiten door professionelen omkaderd
 
Deze maatregelen gaan in op zondag 26 december. Een volledig overzicht vindt u in dit nieuwsbericht op de website van het Nationaal Crisiscentrum.
 
Onderstaande maatregelen zijn reeds van kracht:
 
Private bijeenkomsten en georganiseerde bijeenkomsten
Private bijeenkomsten binnen zijn verboden, behalve in de private woonst.
Huwelijken en begrafenissen (koffietafel) kunnen wel binnen doorgaan.
Vanaf 50 personen binnen en 100 personen buiten is het Covid Safe Ticket verplicht van zodra de wetgeving dit toelaat en geldt de mondmaskerplicht.
Dit geldt ook voor private bijeenkomsten in de private woonst indien er een beroep gedaan wordt op professioneel georganiseerde horeca-activiteiten (cateraar). Deze dienstverlening beperkt blijft tussen 5 uur en 23 uur, met uitzondering van huwelijksfeesten.
Private bijeenkomsten in kleine toeristische logies kunnen met 15 personen (kinderen onder 12 jaar worden meegerekend).
Georganiseerde activiteiten van een club of een vereniging binnen zijn verboden met uitzondering van sportieve activiteiten, trainingen en wedstrijden (zonder publiek)
Georganiseerde activiteiten gericht op kwetsbare groepen die door professionelen omkaderd worden (bijvoorbeeld: jeugdwerk en socio-culturele activiteiten) zijn mogelijk volgens de toepasselijke protocollen.
 
Horeca en nachtleven
De mondmaskerplicht is verder uitgebreid en wordt breed ingezet vanaf de leeftijd van 6 jaar. Zo moet u ook in de horeca een mondmasker dragen wanneer u zich in de zaak verplaatst. (meer informatie hieronder)
Het aantal personen per tafel beperkt tot 6 (kinderen tot en met 12 jaar niet meegerekend). Een huishouden mag een tafel delen, ongeacht de grootte van dat huishouden.
Enkel zitplaatsen aan tafel en aan de toog zijn toegestaan.
De openingsuren worden beperkt van 5 uur ’s morgens tot 23 uur.
 
Jeugd en sport
Binnenspeeltuinen sluiten de deuren.
Meer informatie over de jeugdwerkregels vindt u op de website van het Departement Cultuur Jeugd en Media.
Meer informatie over de maatregelen in de sport vindt u op de website van Sport Vlaanderen.
Het Overlegcomité zal de epidemiologische situatie opnieuw beoordelen in de eerste helft van januari.
 
Mondmaskerplicht
Het dragen van mondmaskers (neus en mond volledig bedekt) is algemeen verplicht voor iedereen vanaf de leeftijd van 6 jaar:
in de voor het publiek toegankelijke ruimten van ondernemingen, verenigingen, diensten en overheidsgebouwen;
in handelszaken, winkels en winkelcentra;
in de bibliotheken, spelotheken en mediatheken;
in de publieke binnenruimtes van culturele instellingen, feestzalen, sportinrichtingen (ook fitnesscentra), in de recreatieve- en evenementensector;
in de gebouwen voor erediensten en andere levensbeschouwelijke activiteiten
bij verplaatsingen in gerechtsgebouwen, ook in de zittingszalen
in de horeca, voor het personeel en voor de klanten wanneer deze niet aan tafel of aan de toog zitten;
in de besloten ruimten van het openbaar vervoer en het georganiseerd collectief vervoer;
bij de medische en niet-medische contactberoepen (bv. kappers), zowel voor het personeel als voor de klanten
voor de medewerkers, organisatoren en het publiek tijdens evenementen (met inbegrip van kerstmarkten en winterdorpen), culturele en andere voorstellingen, sportieve wedstrijden en trainingen, en congressen, alsook tijdens massa-evenementen, ongeacht het aantal aanwezigen;
tijdens private bijeenkomsten binnen vanaf 50 personen en buiten vanaf 100 personen;
wanneer u een bezoek brengt aan een locatie waar het CST gevraagd wordt.
 
Het mondmasker mag enkel occasioneel worden afgezet om zittend te eten en te drinken, en wanneer het dragen ervan onmogelijk is omwille van de aard van de activiteit, bijvoorbeeld tijdens het sporten.
 
Daarnaast blijft het dragen van een mondmasker sterk aanbevolen wanneer de veiligheidsafstand van 1,5m niet kan gerespecteerd worden.
 
Sociale contacten, afstand houden en ventilatie
Het is belangrijk om de basisregels tegen de verspreiding van het coronavirus te blijven respecteren. Daarom blijft het belangrijk om:
   onze sociale contacten te beperken;
   vooral af te spreken in de buitenlucht;
   waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te houden of een mondmasker te dragen;
   eventueel een zelftest te ondergaan indien u deelneemt aan een bijeenkomst.
Ook het goed ventileren van gesloten ruimtes blijft een belangrijke maatregel tegen de verspreiding van het coronavirus.
 

 
Het Overlegcomité heeft vandaag de epidemiologische situatie in ons land besproken en stelt vast dat de omikronvariant aan een snelle opmars bezig is. Daarom kiest het Overlegcomité voor een aanpak van voorzichtigheid en scherpt het met ingang van zondag 26 december volgende beschermingsmaatregelen aan.
 
2. Verbod op evenementen en activiteiten binnen
Alle massa-evenementen binnen zijn verboden. Dit geldt ook voor kerstmarkten, winterdorpen, culturele en andere voorstellingen, en congresssen die binnen worden georganiseerd.
 
Ook de binnenruimtes in de culturele, feestelijke en recreatieve sector worden gesloten, met uitzondering van bibliotheken, spelotheken en mediatheken, musea, georganiseerde activiteiten gericht op de noden van kwetsbare groepen, met name socioculturele activiteiten, activiteiten van permanente vorming en jeugdactiviteiten door professionelen omkaderd, feest- en receptiezalen, enkel voor huwelijken en begrafenissen, wellnesscentra, inclusief sauna’s, zonnebanken, jacuzzi’s, stoommachines en hammams
 
Ook bioscopen, lasergames, bowlingzalen, escaperooms, paintball-, snooker-, darts- en biljartzaken en indoor trampoline-parken moeten worden gesloten.
 
De sportieve sector blijft geopend, inclusief fitness en zwembaden. Recreatieve onderdelen van zwembaden en subtropische zwembaden moeten sluiten, net als de binnenruimtes van pretparken en dierentuinen. Sportkampen kunnen enkel plaatsvinden zonder overnachtingen.
 
4. Sportwedstrijden zonder publiek
De aanwezigheid van publiek bij professionele en niet-professionele sportwedstrijden en -trainingen wordt verboden, zowel binnen als buiten.
 

Bericht 3/12/2021 - Huidige regels voor de sport (bron website Sport Vlaanderen)
 
Update 3 december 2021
Hieronder geven we een kort overzicht van de voornaamste coronamaatregelen voor de sportsector vanaf 4 december op basis van de beslissingen door het Overlegcomité van 3 december 2021, gevat in het koninklijk besluit van 4 december 2021. We volgen de verdere federale communicatie en richtlijnen nauw op en sturen bij indien nodig.
 
Situatie vanaf 4 december
Tijdens het sporten zelf gelden er geen beperkende maatregelen. Sportactiviteiten kunnen op een normale manier plaatsvinden. Er gelden wel verschillende beperkende maatregelen voor publiek en controlerende maatregelen met betrekking tot de toegang tot en het beheer van sportinfrastructuur. We sommen ze hier voor je op.
 
Mondmaskers
Van zodra je een sportinfrastructuur betreedt, moet je verplicht een mondmasker dragen vanaf 6 jaar.
Het mondmasker is verplicht voor iedereen in de gangen, tribunes en kleedkamers...
 
Over het algemeen geldt de mondmaskerplicht van het moment je de sportinfrastructuur betreedt, behalve;
- indien dit door de aard van de activiteit niet mogelijk is (bv. tijdens het sporten, als actieve scheidsrechter, onder de douche)
- om iets te eten of te drinken.
Het mondmasker is ook verplicht op plaatsen en evenementen waar het CST van toepassing is.
 
Publiek
Indoor is publiek niet toegelaten. Enkel jonge deelnemers tot en met 17 jaar of G-sporters die nood hebben aan begeleiding mogen zich laten vergezellen door maximum twee meerderjarige personen.
 
Outdoor is wel publiek toegelaten. Indien het publiek outdoor onder de 100 personen blijft, wordt afstand houden aanbevolen en is het dragen van een mondmasker in publiek toegankelijke sportinfrastructuur verplicht.
Bij meer publiek heb je als organisator niet langer twee opties:
Zonder Covid Safe Ticket kan je geen massa-evenement meer organiseren. De procedure inzake CERM/CIRM is opgeheven.
Enkel met een Covid Safe Ticket is bij een outdoor evenement een publiek van meer dan 100 personen toegelaten als:
je de toestemming van je lokale bestuur hebt gekregen (nodig voor evenementen vanaf 100 personen outdoor)
je mondmaskers verplicht maakt. Verder hoef je geen beperkende maatregelen op te leggen
het publiek beperkt is tot maximum 75.000 personen
 
Ook voor massa-evenementen met minder dan 100 personen buiten kan je met een Covid Safe Ticket werken. Informeer de deelnemers in dat geval duidelijk op voorhand. Voor deze evenementen heb je geen toestemming van het lokaal bestuur nodig.
Meer info over het gebruik van het Covid Safe Ticket vind je op de website van vlaanderen.be
Kinderen tot 12 jaar en 2 maand moeten net zoals voor de toepassing van het Digital Covid Certificate, ook voor het Covid Safe Ticket niet getest worden.
 
Indoor infrastructuur
Je moet over een eigen actieplan inzake ventilatie en monitoring van de luchtkwaliteit beschikken. Bij de opmaak hiervan gebruik je het generieke implementatieplan ventilatie als leidraad.
 
Volgens het federale KB moet je verplicht CO2-meters plaatsen in alle besloten gemeenschappelijke ruimtes van inrichtingen die tot de sportsector behoren, met inbegrip van de fitnesscentra, waar meerdere mensen zonder mondmasker samenkomen voor een periode van langer dan 15 minuten. Voor sportinfrastructuur vallen enkel de sportruimtes en de kleedkamers hieronder (met uitzonderingen, zie verder)
De CO2-meter moet aanwezig zijn wanneer de activiteit plaatsvindt. Deze CO2-meters moet je op een voor de bezoeker zichtbare plaats ophangen, maar niet naast open ramen of deuren en niet naast de uitgang van de ventilatie.
 
De CO2 meter moet je instellen op een waarschuwingsniveau van 900 ppm. Indien deze drempel wordt overschreden, moet je bijkomende beheersmaatregelen nemen op basis van het hogervermelde actieplan. Wordt de waarde van 1200ppm overschreden, bevelen we aan te voorzien in een erkend systeem voor luchtdesinfectie of luchtfiltratie die een luchtkwaliteit verzekert die gelijkwaardig is aan 900ppm.
Bijkomende tips over ventilatie en correct gebruik van CO2-meters vind je terug op de website van het Agentschap Zorg en Gezondheid.
 

Bericht 27/11/2021 - Huidige regels voor de sport (bron website Sport Vlaanderen)

Update 26 november 2021
Hieronder geven we een kort overzicht van de voornaamste coronamaatregelen voor de sportsector vanaf 27 november op basis van de beslissingen door het Overleg Comité van 26 november 2021, gevat in het koninklijk besluit van 26 (tbc) november 2021. We volgen de verdere federale communicatie en richtlijnen nauw op en sturen bij indien nodig.
 
Situatie vanaf 27 november
Tijdens het sporten zelf gelden er geen beperkende maatregelen. Sportactiviteiten kunnen op een normale manier plaatsvinden. Er gelden wel enkele controlerende maatregelen voor publiek en met betrekking tot de toegang tot en het beheer van sportinfrastructuur. We sommen ze hier voor je op.

Maatregelen met betrekking tot het dragen van een mondmaker

 • Van zodra je een sportinfrastructuur betreedt, moet je verplicht een mondmasker dragen vanaf 10 jaar.
 • Het mondmasker is verplicht voor iedereen in de gangen, tribunes en kleedkamers, ....
 • Over het algemeen geldt de mondmaskerplicht van het moment je de sportinfrastructuur betreedt, behalve:
 • Indien dit door de aard van de activiteit niet mogelijk is (bv. tijdens het sporten, als actieve scheidsrechter, onder de douche)
 • Om iets te eten of te drinken.
 • Het mondmasker is ook verplicht op plaatsen en evenementen waar het CST van toepassing is.

Bericht 25/11/2021
 
Enkele sportdiensten hebben reeds met de voorzitter contact opgenomen om te melden dat zij dezelfde leidraad zullen blijven gebruiken, die in de zomerperiode werd beslist, inzake de interpretatie over enerzijds de begrippen café & sportinfrastructuur en anderzijds sport & spel.
 
Raadpleeg dus best de sportdienst van uw gemeente of stad om de te volgen regels te vernemen.
 

Bericht Sport Vlaanderen 24/11/2021
 

In vroegere protocollen sport en corona was de regeling vaak als volgt:

 • Indien in een zaal met horeca-activiteit:
  • De horeca-regels primeren
  • Er moet CST-controle gebeuren om toegang te krijgen tot de horecagelegenheid
  • De cafésporters zijn ‘bewegende’ klanten en moeten dus een mondmasker dragen tijdens het sporten
  • Het mondmasker kan enkel tijdelijk worden afgezet om iets te eten of te drinken
 • Indien in een volledig afgescheiden zaal/sportlokaal waar geen horeca-activiteit doorgaat:
  • De sportregels zijn van toepassing
  • CST-controle kan niet verplicht worden voor de deelnemers (want niet voorzien in het Vlaams decreet inzake cst)
  • Het dragen van een mondmasker is niet verplicht tijdens het sporten zelf, indien men niet actief sport, draagt men wel verplicht een mondmasker
  • Indien het dragen van het mondmasker mogelijks is tijdens de activiteit, wordt dit ook sterk aanbevolen

Volledig afgescheiden betekent wel in een volledig aparte zaal, dus niet afgescheiden door een tussenwand (maar wel nog steeds hetzelfde volume).

Op dit ogenblik lijkt het of men vanuit federaal het tweede bolletje in vraag stelt. We hebben echter de vraag gesteld aan het nationaal crisiscentrum of deze interpretatie nog steeds kan aangehouden worden. Van zodra ik hierover uitsluitsel krijg, hou ik je verder op de hoogte.


Bericht 18/11/2021
 
Een speler, die voor een gewestelijk tornooi van Antwerpen is ingeschreven, en die door Corona Covid-19 in een ziekenhuis is opgenomen of die in quarantaine moet blijven, dient het inschrijvingsgeld niet te betalen op voorwaarde dat hij/zij binnen de 5 werkdagen een bewijs bezorgt aan het algemeen secretariaat. Dit gebeurt het best door een mail te sturen naar info@vsf-snooker.be
 

Het overlegcomité van 26/10/2021 heeft beslist dat bezoekers van een horecazaak, dus ook de snookerspelers, een geldig Covid Safe Ticket (CST, of de zogenaamde coronapas) dienen voor te leggen vanaf maandag 1/11/2021.

Een CST is een bewijs van vaccinatie, immuniteit of een recente negatieve coronatest.
Bij gebruik van het CST vervalt de mondmaskerplicht.

Je krijgt een geldig Covid Safe Ticket in een van de volgende situaties:

 • je bent in het bezit van een vaccinatiecertificaat: je bent meer dan 2 weken volledig ingeënt;
 • je hebt een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden;
 • je hebt een PCR-test laten afnemen, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van de test plus 2 dagen;
 • je hebt een snelle antigeentest laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van test plus 1 dag.

Er is ook beslist dat HORECA-uitbaters vanaf maandag 1 november het CST moeten controleren en dat zij personen, die geen CST hebben, de toegang tot de zaak dienen te weigeren.

Een speler zonder CST zal door deze beslissing tot tegenbericht niet meer kunnen aantreden. Indien geen vervanger wordt gevonden zal de FF-regel en het reglement administratieve bestraffingen worden toegepast.

Voor wat betreft het protocol van Sport Vlaanderen zijn er geen wijzigingen.

UITTREKSEL WEBSITE SPORT VLAANDEREN
Huidige regels voor de sport

Update 29 oktober 2021 – Hieronder geven we een kort overzicht van de voornaamste coronamaatregelen voor de sportsector vanaf 1 november op basis van de beslissingen door het Overleg Comité van 26 oktober 2021, gevat in het federaal ministerieel besluit van 28 oktober 2021. We volgen de verdere federale communicatie en richtlijnen nauw op en sturen bij indien nodig.

Situatie vanaf 1 november
Tijdens het sporten zelf gelden er geen beperkende maatregelen. Sportactiviteiten kunnen op een normale manier plaatsvinden.

Maatregelen met betrekking tot het dragen van een mondmaker (vanaf 29 oktober!)

 • Van zodra je een indoor sportinfrastructuur betreedt, moet je verplicht een mondmasker dragen vanaf 13 jaar.
 • Het mondmasker is verplicht voor iedereen in de gangen, tribunes en kleedkamers (behalve in de douche).
 • Je mag het mondmasker tijdelijk afzetten om iets te eten of te drinken.
 • Trainers houden het mondmasker op als ze geen veilige afstand kunnen bewaren. In andere gevallen wordt het sterk aanbevolen.
 • Ook wisselspelers dragen tijdens de wedstrijden een mondmasker op de bank als ze geen voldoende afstand kunnen bewaren. In andere gevallen wordt het sterk aanbevolen.
 • Tijdens het sporten moet je geen mondmasker dragen
 • Het mondmasker is niet verplicht op plaatsen en evenementen waar het CST van toepassing is, met uitzondering van het personeel van fitnesscentra en van inrichtingen en plaatsen waar horeca-activiteiten uitgeoefend worden


Alle richtlijnen van VSF blijven van toepassing.
 
Hopende op ieders begrip en medewerking.

Welkom op de website van de Vlaamse SnookerFederatie vzw.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
Vlaamse SnookerFederatie VZW
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@vsf-snooker.be
© 2012-2022 Vlaamse SnookerFederatie VZW | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions