Facebook
Twitter
Donderdag 2014-05-22
Jeff Jacobs : “Met discipline mijn doel bereiken.”

Brasschaat - dinsdag 20 mei 2014.

Jeff Jacobs ( foto hieronder ) landde zondag vanuit Dubai na het WK onder 21 jaar waar hij een stek bij de laatste 32 behaalde. Vandaag staat hij al terug aan de snookertafel met trainingspartner Steve Lambrechts. Lambrechts, die vorige week ook al vice-Belgisch kampioen werd bij de Masters 40+.

Jeff, bedankt om toch even tijd voor ons te maken voor een kort interview. Een WK maakt niet iedereen mee. Hoe beviel jou het verblijf in Al Fujairah ( Verenigde Arabische Emiraten ).

Jeff Jacobs ( JC ) : “Eigenlijk zeer goed. Organisatorisch was alles tot in de puntjes verzorgd. “

Het was uw tweede deelname aan het WK onder 21 jaar. Vorig jaar werd je uitgeschakeld in de groepsfase. Nu bent u verder geraak, lag dit binnen uw verwachtingen?”

JC : “Inderdaad, ik ben nu bij de laatste 32 geëindigd van het WK. Ik ben niet echt begonnen met verwachtingen maar heb me steeds gefocust op de match die voor mij lag en zo stap per stap gewerkt. Ik blik met een goed gevoel terug, maar uiteraard vond ik het spijtig dat ik het kampioenschap moest verlaten.”

En uw seizoen is nog niet ten einde. Volgend weekend dien je ook nog uw Belgische titel te verdedigen bij de junioren.

Het wordt inderdaad een druk weekend. Bij zowel de “Teams” als de “Dubbels” speel ik zaterdag de kwartfinales. En dan zondag ook de finale van het BK Junioren. Ik wil zeker terug nationaal kampioen worden bij de junioren en mocht ik dat kunnen combineren met de titel bij de “Teams” als de “Dubbels”, dan zou dit heel mooi zijn.

Dat worden lange dagen Jeff. Hoe kan je je daarop voorbereiden ? Het vergt toch immens veel concentratie?

JC : “Dat klopt! Ik train dan ook veel op die situaties. Dankzij mijn parttime job kan ik elke dag vanaf de middag trainen. En met het oog op lange tornooien blijf ik regelmatig doortrainen tot laat in de avond. Op die manier leer ik lang de focus te behouden.”

Je bent net 18 jaar geworden. Je hebt duidelijk een volle dagelijkse agenda. Heeft Jeff tijd om een sociaal leven uit te bouwen? Eens uitgaan, zit dat er in?

JC : Ik kan sporadisch wel eens weggaan maar daar heb ik inderdaad niet veel tijd voor. Ik heb regelmatig tornooien die starten op zaterdag en dan uitgaan op een vrijdag, neen, dat kan niet.

Kan je ons wat meer vertellen over uw wedstrijdplannen voor volgend seizoen en we vernamen ook dat u gaat trainen te Sheffield.

JC : Dat klopt. Op 3 juni vertrek ik naar Engeland om te trainen in de Star Snooker Academy te Sheffield. Daar kan ik dan trainen tussen de profs en met het beste materiaal werken. Ik wil dat een half jaar doen en dan zien we wel verder.  Ik zou graag aan alle European Player Tour Championships en me meten met ervaren spelers, en matchen winnen ( lacht ). Op die manier wil ik ook ervaring opdoen en het circuit biedt ook een kans om profspeler te worden.

Jeff, bedankt voor uw tijd en alvast veel succes komend weekend op het BK.

JC : “Bedankt!”

Ondertussen is Steve Lambrechts erbij komen zitten, de vice-Belgische Kampioen 2014 bij de Masters 40+.

Steve, we hebben net een gesprek gehad met Jeff en het lijkt toch ook interessant om eens te horen wat een ervaren rat in de snooker denkt van deze jonge speler. Hoe lang ken je Jeff al ?

Steve Lambrechts ( SL ) : Jeff ken ik sinds een goed jaar, toen hij lid is geworden bij onze club, de Cue Aiming te Brasschaat. Daarvoor had ik hem uiteraard al een paar keer bezig gezien op het circuit.

Hoe zou jij hem omschrijven ?

SL :  Een kerel met  gezonde dosis nuchterheid en grote sportmentaliteit. Soms ook wat ongeduldig door zijn winnaarsmentaliteit. Daar spreken wij dan regelmatig over. Ik heb hem altijd gezegd dat geduld en hard werken zal worden beloond.

Is het dat wat hij dan ook nodig heeft om die extra stap te zetten ?

SL : Inderdaad. Eén van zijn ambities voor volgend seizoen is deelnemen aan de EPTC’s. Nu, hier zal ook geduld aan te pas komen. Natuurlijk zal hij hier ook tonnen aan ervaring opdoen en rijpheid in matches kweken.

Is gaan trainen te Sheffield dan ook een goede stap voor hem om die progressie te maken?

SL : Eerst en vooral wil ik toch wel zeggen dat we hem in de club hard zullen missen en ik zeer zeker omdat ik een goede trainingspartner zal verliezen. Maar uiteraard is dit voor hem een goede zaak.

We hebben jou daarnet zien trainen met Jeff, hij maakt het jou niet makkelijk. En omgekeerd, jij haalt ook alles uit de kast tegen hem.

SL : (glimlach) Wij maken van elke training een uitdaging. En weet je, door met hem op een hoger niveau te gaan trainen word ik ook beter.  Zo houden de jeugd en de ouderen mekaar scherp.

Over jeugd gesproken. Er neemt veel jeugd deel aan het BK. Hoe komt dat?

Wel inderdaad. Grotendeels wordt de passie door de ouders meegegeven aan hun kinderen. Ik denk dan bijvoorbeeld aan Jesse Schelfhaut, Kobe Vanoppen, Amedeo Durnez en Sybren Sokolowski. Hopelijk zien we de jeugd goed verder groeien, de toekomst ziet er alvast veel belovend uit.

  • VTS
  • Sport Vlaanderen
  • Nationale Loterij
  • VTS
  • Sport Vlaanderen
  • Nationale Loterij
  • VTS
  • Sport Vlaanderen
  • Nationale Loterij
Welkom op de website van de Vlaamse SnookerFederatie vzw.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
Vlaamse SnookerFederatie VZW
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@vsf-snooker.be
© 2012-2019 Vlaamse SnookerFederatie VZW | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions