Facebook
Twitter
Woensdag 2012-12-05
UK Championship : Brecel naar kwartfinale !

Luca Brecel heeft vanmiddag Belgische snookergeschiedenis geschreven. Hij is de eerste Belg die wist door te stoten naar de kwartfinale van een belangrijk snookertoernooi. In de tweede ronde van het UK Championship, het grootste na het WK, was hij met 6-4 te sterk voor Mark King. De 17-jarige Brecel haalde een 0-3 achterstand op.
 
Al jaren wordt Luca Brecel aangekondigd als één van de grootste snookertalenten ter wereld. Pas vorig jaar bereikte hij een leeftijd waarop hij aan de wereldtour kon deelnemen. In april haalde hij verrassend als jongste speler ooit het WK, maar daar speelden de zenuwen hem nog parten. Acht maanden later wist hij zich ook te plaatsen voor het UK Championship, het belangrijkste toernooi van het jaar na dat WK. Brecel doet het daar uitstekend en stootte vanmiddag door naar de kwartfinale. Hij is de eerste Belg die dat weet klaar te spelen.
 
Enkele dagen geleden won Brecel een thriller tegen Ricky Walden en ook vandaag werden zijn zenuwen op de proef gesteld. Mark King won de eerste drie frames en leek op weg naar een eenvoudige overwinning. Maar Brecel herpakte zich tegen de ervaren King en domineerde nadien zowat elk frame. Voor de pauze wist hij nog één frame te winnen en onze landgenoot ging nadien door op dat elan. Liefst vijf frames op rij kreeg King om de oren en bij 5-3 voor Brecel was een voor de Belgische sport historische zege in de maak.
 
Nog één frame had Brecel in de beste van elf nodig om door te gaan. Met de rug tegen de muur wist King het volgende frame te winnen, maar Brecel greep zijn kans even later toch. Met een mooie slotbreak dwong hij King op snookers te jagen, maar die moest de handdoek gooien. In de kwartfinale mag Brecel het opnemen tegen Shaun Murphy, een voormalige wereldkampioen.
 
"Nog niet echt goed"
"Dit is geweldig en ongelooflijk. In het begin voelde ik me slecht en wilde ik naar huis, maar in het vierde frame veranderde alles", vertelde Brecel, het nummer 74 op de wereldranglijst. "Toen ik dat won, kreeg ik veel vertrouwen".
 
"Ik heb mezelf niet echt verbaasd met mijn prestaties, want ik speel nog steeds niet echt goed. Hopelijk gaat het al wat beter in de volgende partij. Bijna iedereen supportert hier voor mij, dat doet deugd. Toch verwachten de mensen veel van mij. Ik ben echter nog altijd maar zeventien en heb nog voldoende tijd om mijn spel te ontwikkelen", aldus Brecel.
 
Bron : hln.be
  • VTS
  • Sport Vlaanderen
  • Nationale Loterij
  • VTS
  • Sport Vlaanderen
  • Nationale Loterij
  • VTS
  • Sport Vlaanderen
  • Nationale Loterij
Welkom op de website van de Vlaamse SnookerFederatie vzw.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
Vlaamse SnookerFederatie VZW
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@vsf-snooker.be
© 2012-2019 Vlaamse SnookerFederatie VZW | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions