Facebook
Twitter
Dinsdag 2015-05-26
Belgische titels voor Vlaamse spelers

Peter Bullen heeft zich zondag 24 mei in Sint-Truiden voor de tweede keer in zijn carrière tot Belgisch kampioen snooker gekroond. De Leuvenaar- geboren in Limburg- versloeg in de finale Tomasz Skalski met 7-5. Hoogstaand snooker kregen we niet te zien, maar Bullen knokte zich op karakter naar de titel.
 
Het eerste frame werd meteen spannend, Skalski domineerde, Bullen wist echter de beslissende zwarte bal te potten voor 1-0. In het tweede frame potte Skalski een 42 weg, de Leuvenaar reageerde met een 31 break en leek op weg naar een dubbele voorsprong, maar de Limburger maakte twee snookers ongedaan en haalde het frame alsnog binnen: 1-1. Bullen liep opnieuw een frame uit maar een knappe 101 break van Skalski zorgde voor een 2-2 aan de pauze.

Ook na de break bleef het gelijk opgaan, bij 3-3 speelde Bullen met een 35 break de tafel leeg voor een 4-3 voorsprong. Skalski kwam opnieuw terug, maar de ex-Belgisch kampioen haalde op zwart het belangrijke negende frame binnen. Bullen liep uit naar 6-4, Skalski kwam nog één frame terug, maar uiteindelijk haalde de Leuvenaar het met 7-5.
 
Dertiende titel Wendy Jans
"Het was heel de namiddag vechten voor elk frame. Het niveau was niet goed, maar ik ben uiteraard heel blij met mijn tweede titel. Ik ben er wel zeker van dat Skalski ooit nog Belgisch kampioen wordt, want hij heeft ontzettend veel talent", reageerde Bullen na zijn overwinning. Voor Bullen is het na 2011 de tweede Belgische titel.

Bij de vrouwen was Wendy Jans met 4-0 te sterk voor Emilie Demeester. Voor Jans is het al haar dertiende Belgische titel. Bij de junioren won Kobe Vanoppen vlot met 6-1 van Jesse Schelfhaut. Amedeo Durnez was bij de kadetten te sterk voor Julien Leclercq: 4-0.

20e titel Kurt Deklerck
Alain Vandersteen pakte bij de Masters 40+ de titel, hij won met 5-3 van Steve Verelst. Johnny Peetermans kroonde zich bij de Masters 50+ tot Belgisch kampioen. Rolstoelspeler Kurt Deklerck pakte dit jaar maar liefst zijn 20e Belgische titel door met 3-0 te winnen van Serge Van Belle. 

Ook wonnen afgelopen weekend Luca Brecel en Mathijs Bokken de titel bij de dubbels, Alain Vandersteen, Laurens De Staelen en Ronny Cleynen mogen zich Belgisch kampioen teams noemen.
Bron : hln
  • VTS
  • Sport Vlaanderen
  • Nationale Loterij
  • VTS
  • Sport Vlaanderen
  • Nationale Loterij
  • VTS
  • Sport Vlaanderen
  • Nationale Loterij
Welkom op de website van de Vlaamse SnookerFederatie vzw.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
Vlaamse SnookerFederatie VZW
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@vsf-snooker.be
© 2012-2019 Vlaamse SnookerFederatie VZW | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions