Facebook
Twitter
U bent hier: SOV - Jeugdwerking » Werking
Werking

1.1 Inleiding

SOV is een commissie van begeleiders die de opleiding Initiator Snooker hebben volbracht bij Sport Vlaanderen, of een gelijkgestelde VSF opleiding. Zij zijn verantwoordelijk voor het uitwerken en uitvoeren van een opleidingsplan binnen VSF. Spelers die mee instappen, engageren zich in de mate van het mogelijke tot het deelnemen aan SOV-trainingen en andere geplande teamactiviteiten.

.
 
1.2 Het SOV-project
 SOV heeft zich in haar beginfase gericht op -21-jarige spelers, aangesloten bij VSF. Sinds 2020 stellen zij zich ook ter beschikking voor alle andere doelgroepen (mannen, vrouwen, G-sporters), met of zonder lidmaatschap VSF. De hoofdtaak van SOV omvat een opleidingskader te verzorgen, d.m.v. het geven van trainingen en het opvolgen van spelers tijdens hun deelname aan tornooien. SOV gebruikt in haar werkwijze uniforme documenten en zal alle spelers steeds gelijkwaardig behandelen.Daarnaast besteedt SOV ook aandacht aan de eventuele omgang met ouders (of voogd), welke actief in de informatiestroom mee worden ingeschakeld.

1.3 SOV-trainingen


De SOV-trainingen vormen een belangrijke bijdrage in de evolutie van de SPELER. Tijdens de trainingen wordt er gestreefd naar ernst en inzet in de uitvoering, kwaliteit en professionalisme door zowel spelers als begeleiders.

VSF en SOV hebben de taak om per snookerseizoen minimum 6 tot maximum 10 SOV-trainingen te organiseren. De data en locaties worden steeds vooraf te kennen gegeven aan alle betrokken spelers en ouder(s)/voogd via e-mail.

 
1.4 Scouting
Het scouten van jonge spelers door SOV is een belangrijke opdracht die enkel is weggelegd voor SOVbegeleiders. Als aanvulling op de SOV- trainingen dient het scouten om spelers in hun progressie op te volgen of (al of niet specifiek) te evalueren. Naargelang de mogelijkheden kan dit meerdere malen per jaar uitgevoerd worden.
 
1.5 Advies bij selecties voor internationale tornooien (onder voorbehoud)

SOV kan door de Vlaamse federatie (VSF) en/of de nationale federatie (BSF) gevraagd worden om advies te geven aangaande selecties voor jeugdspelers bij deelname aan internationale tornooien. SOV zal hierbij conform de afspraken met de desbetreffende federatie handelen. 

Indien de SOV-raad bij meerderheid beslist om haar adviserende taak stop te zetten, dan zal dit binnen een week na beslissing aan VSF (secretariaat als voorzitter) meegedeeld worden.

Welkom op de website van de Vlaamse SnookerFederatie vzw.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
Vlaamse SnookerFederatie VZW
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@vsf-snooker.be
© 2012-2021 Vlaamse SnookerFederatie VZW | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions